topLeft leftShadow
Aurelia Grozajova IFBB professional bodybuilder
eng

Tréning 2004

   Môj cvičebný program ako aj výber cvikov sa rokmi stabilizoval v dôsledku vylúčenia cvikov a programov, ktoré mi viditeľne neprinášali efekt v raste a kvalite svalstva. Môj denný režim mi dovoluje cvičit dvojfázovo, čo považujem za veľkú výhodu, lebo sa môžem najmä v objemovej príprave sústrediť na jednu svalovú partiu, ktorú môžem odcvičit krátko, ale intenzívne. Do celkového počtu sérií nezarátavam rozcvičovacie série. Samozrejmosťou je aj príprava svalov na tréning kvalitným strečingom, ktorý vykonávam niekedy aj počas prestávky v sériach prípadne ihneď po skončení tréningu. V roku 2004 som tréning rozdelila iba do dvoch fáz a upravila som počet sérií a dĺžku prestávok.

Objemová príprava

   V tejto fáze prípravy cvičím najmä základné cviky s ťažkými váhami. Na veľké svalové partie do 18 sérií a na menšie do 10 sérií s min. 80 % maximálnej váhy. Počet opakovaní sa snažím udržať na počte 6, v prípade že tento počet prekračujem zvyšujem si váhu. Prestávku medzi sériami dodržiavam v trvaní maximálne do 90 sek. Brucho precvičujem každý tretí deň. Tréningy mám rozdelené nasledovne:

predobedompoobede
1.deň     voľno         voľno      
2.deňlýtkavoľno
3.deňvoľnoquadricepsy
4.deň hamstringy plecia
5.deňlýtkavoľno
6.deňquadricepsyhrudník, tricepsy
7.deňhamstringy, lýtka         chrbát, bicepsy
Rysovacia príprava

   V tejto najkratšej časti prípravy, ktorá netrvá dlhšie ako 3-4 týždne len zvýšim počet tréningov pričom na veľké svalové partie zachovávam počet sérií na max.15 a na menšie do 8 sérií. Počet opakovaní zachovávam na úrovni 6. Prestávku medzi sériami dodržiavam v trvaní max. 60 sek. Tréningy mám rozdelené nasledovne:

predobedompoobede
1.deň      lýtka     quadricepsy      
2.deňlýtkaplecia, chrbát
3.deňhamstringy                  hrudník, ruky
4.deňvoľnovoľno
5.deňlýtkaquadricepsy
6.deňlýtkaplecia, chrbát
7.deňhamstringyhrudník, ruky





rightShadow

Aurelia Art Photo